Texels Kookboek - Noten-rozijnenbroodjes

Ingrediënten
250 gr bruin broodmix 3 dl water 25 gr boter 50 gr walnoten
3 el muesli 1 tl kaneelpoeder 1 tl koekkruiden 75 gr witte rozijnen
beetje bloem

Hulpmiddelen
bekken theedoek oven bakplaat spatel

Voorbereiding

Zorg ervoor dat het water niet te koud is. Gebruik lauw water.

Meng de broodmix, water en boter tot een deegbal, totdat dit goed soepel is. Dek de bol af met een vochtige theedoek en laat de deegbol 15 minuten rijzen, liefst op een vochtige plaats.

Bereiding

Hak de walnoten fijn en meng deze met de muesli, koekkruiden, rozijnen en kaneelpoeder door het deeg. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg, zodat er geen ingrediënten naar de bodem van het deeg zakken.

Het deeg verdelen in achte gelijke porties en deze op een bebloemde ondergrond tot bollen draaien. Leg ze daarna op een licht ingevette bakplaat en laat ze 20 tot 30 minuten narijzen onder een vochtige doek.

Oven voorverwarmen op 190 graden Celcius.

De bollen na het rijzen met een nat mes aan de bovenkant kruisvormig insnijden en daarna bestrijken met koud water.

Bak de bollen in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Je kan de bollen voor het bakken ook bestrooien met bijvoorbeeld sesamzaad.

Je kan ook variëren met de noten.

Soort gerecht: bijgerecht Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: totaal ca 80 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!